Čierny kameň

Ďalší predĺžený májový víkend. Godzone tour v Banskej Bystrici od piatku do soboty. Nuž a v nedeľu „running around the Black Stone“ alebo z Vyšnej Revúcej do Vyšnej Revúcej okolo Čierneho kameňa 🙂

Keďže sme sa ráno už tradične zamotali, vyrážali sme z Banskej Bystrice s patričným časovým odstupom oproti pôvodnému plánu. Vo Vyšnej Revúcej už bol problém nájsť nejaké miesto na parkovanie. Nuž, ako to v takýchto dňoch býva, príroda zlákala mnohých do svojej krásy, a to je dobre.

Cestou na salaše Mogury sme popredbiehali nejaké skupinky. Počiatočné stúpanie dá síce zabrať, ale postupne sme sa zahriali, nohy začali poslúchať a aj náš pohyb sa začínal stále viac podobať behu. Barborka síce šomrala niečo ako „starý… tučný… nevládze… a mňa ešte ani jazyk nedohonil“, ale veľmi som nerozumel, čo sa pokúša povedať… 🙂

Nad salašmi sme opustili žltú značku turistického chodníka a odbočili doľava popod Čierny kameň na Koniarku. Samozrejme už sme nestretli ani človiečika. O to viac pribudli nádherné výhľady, pokojné fatranské lúky, prebúdzajúca sa jarná príroda, medvedí cesnak v ešte nezazelenanej bučine… alebo asi sme skôr upokojili tempo a začali si všetko viac všímať.

V sedle pod Čiernym kameňom sa nám ukázal Minčol a Rakytov. Skontrolovali sme a vyčistili pramienok (niečo o ňom píšeme na tomto odkaze), aby zase v lete slúžil okoloidúcim. Potom sme po zelenej pokračovali do sedla Ploskej. Turistov opäť pribudlo, ale nejako sme sa povyhýbali. A zo sedla sme zbehli opäť po žltej cez salaše Mogury k nášmu zaparkovanému autíčku vo Vyšnej Revúcej.

Jednoduchý, ale pekný výlet 🙂

oM
oM on máj - 8 - 2023
kategória: Naše akcie
Značky:,

Leave a Reply