Lavínový terén

Lavínový terén

V sobotu ráno sme poslali na Krížnu predvoj vo forme Greenka, aby nám prešliapal cestu Javorím. My so Steevom sme si mohli dovoliť vyraziť v pánskom čase pred deviatou rovnakým smerom. Na parkovisku pri Makovi rýchlo prezúvame a ťaháme smer Javorie. V celkom solídnom tempe sme po prebehnutí dvoch potôčikov dofičali na spodok svahu. Cestou informujem Steeva o dobrých radách od Mira z minulého týždňa (maximálne zatiahnuť spodnú klipsu, horné maximálne uvoľniť, povoliť suché zipsy na vrchu lyžiarky, vystierať ruku pri odraze palicou a pod. ) V úvode ideme po Greenových stopách, skúšame otočky, stále mi nešlo celkom dobre kopnúť pätou, ale postupujeme celkom fajn. Pod vrcholom sa zhoršuje terén začínajú sa lámať dosky a sneh pod lyžami odchádza. Po prekonaní týchto drobných nepríjemností sme vybehli po búdku pre vlekárov na veľkom vleku. Na Líšku šliapalo množstvo ľudí, takže naša cesta Javorím bola ako prechádzka ružovou záhradou. Nasledoval telefonát s predvojom a následný rýchly zjazd do Tureckej bol odmenou za vynaloženú námahu. Cestou ešte stretám Ruda a na parkovisku Jiřího a pekný deň je za nami.

Ivan
Ivan on január - 27 - 2013
kategória: Naše akcie
Značky:

3 komentáre to “Krížna – 26.1.2013”

  1. green píše:

    Chlapci sa vám ale šlapalo, keď som vám to pekne prešlapal :).
    Bolo tam fajné, len škoda toho záverečného stúpania, nohy tam fakt riadne uchádzali.

  2. Ivan píše:

    Ved som Ťa za to aj patrične v úvode spomenul a dúfam, že si to vážiš,veď si mohol starejším spraviť cestu. Ďalšia pochvala za promptné zaradenie na stránku, vedel som, že na Vašu dvojku sa môžem spoľahnúť.

  3. Steeve píše:

    Dakujem Ivovi za pochvalu mojej kondicie.Par krat ma musel Ivo cakat a tak svizne tempo mal iba on :). Pochvala patri jemu, ze to so mnou vydrzal a nezmrzol pri cakani :).

Leave a Reply