Silvester na Vepri

Silvester na Vepri

Bolo to takto. Bolo 31.12.2014 a my sme sa uzimení snažili rozložiť oheň na Klenovskom Vepri. No viete, deti z mesta… Takže nám to veľmi nehorelo. A tu zrazu, ako v nejakej rozprávke, kde sa môžu diať aj nečakané veci,  z hory vyšli traja statní chlapi v širákoch. Že vraj takto sa oheň nezakladá. Dali sa do práce, poolamovali suché konáriky z vrcholkov stromčekov a už to aj horelo. Na znak priateľstva sme vzájomne pokoštovali, čo sme hore priniesli a rozišli sme sa Silvestrovať. Ešte sme si spoločnú fotku dali, že vraj aby im ženy verili, že aj dievčence vyšli. (Prvá písomná zmienka o tejto udalosti je tuto http://hory.upcbb.sk/?p=2705)

A potom bolo 31.12.2015 a na Klenovskom Vepri už oheň horel, keď sme vyšli. No k statným chlapom pridali sa aj švárne ženičky, no dokopy pekná kopa ľudí. Hneď sme sa spoznali, zvítali, ochutnali, kto čo napiekol a vypálil, no a ako nám bolo takto teplo a veselo, padol návrh, že by sme sa takto o rok znova stretli a slávili tuto na Vepri spoločnú svätú omšu…

Prestrih do súčasnosti. 31.12.2016 sme sa znova vybrali zo Sedmáka po červenej. Chodník najskôr vedie cez lúky, teda kým sme sa ponorili do hlbokého lesa, užili sme si aj slniečko. Tradične prvá prestávka je povolená až na Troch chotároch. Tam nás aj dohonili traja opozdilci. Občerstvení sme pokračovali ďalej v ceste. Vďaka krásnemu počasiu sme sa mohli kochať krásnymi výhľadmi na Nízke Tatry aj na Rudohorie. Túra je to vcelku pohodová, až na záverečné stúpanie, kedy sa, slovami oM, ti zrazu postaví kopec k nosu.

Zvládli sme to úspešne a bez strát, no a na vrchole nás už čakala stará známa partia z Dobroče. Tretie stretnutie sme oslávili ďakovnou svätou omšou za všetko, čo nám uplynulý rok priniesol. A takto o rok, ak Pán Boh dá….

Anička
Anička on január - 3 - 2017
kategória: Naše akcie
Značky:

Leave a Reply