14991073_1315562145129741_4927916347377372635_o

Panský diel

Keď už všetci opustili našu Bystricu, aby strávili spoločný čas doma s rodinou na Všetkých svätých, my (ja, Gabika, Janka, Stano a Pišta) sme sa rozhodli využiť slnečné počasie, prijateľné teploty a nedeľu, po ktorej nenasledoval pracovný pondelok (teda aspoň nie pre študentov a pedagogických zamestnancov 🙂 ) a vybrali sme sa skúmať výšiny.

Ako správni UPC turisti sme našu túru začali sv. omšou o 7:30 u saleziánov v Sásovej a po tom, čo naše srdce oslávilo Pána, išli sme slová proroka Daniela: „Dobrorečte Pánovi, vrchy i kopce, chváľte a vyvyšujte ho naveky!“ (Dan 3, 75) aplikovať v praxi 🙂
Po pár krokoch našej túry sme si všetci uvedomili, že sme neraňajkovali, a tak sme si urobili prvú medzizastávku. Potom sme pokračovali, prechádzali hory, doly, lúky, lesy, sprevádzalo nás slnko, vietor, dážď, sneh, teplo i treskúca zima a zastavili sme sa v Netopierej jaskyni, kde sme však márne hľadali medvede. 🙂 Zato sme si čo-to zaspievali, Pišta nám zanôtil maďarskú národnú hymnu, kedy sme všetci nachvíľu stíchli a preniklo nás určité dojatie.
Neskôr sme už pokračovali dlhokáááánskou lúkou, ktorá nám ponúkala nádherný výhľad na Bystricu, na jej nádherné žlto – hnedo – červeno – zelené odtienky. Uvedomili sme si, v akom krásnom kraji sa nachádzame. A keď sme v diaľke zazreli pasúce sa ovečky, tento pocit sa ešte viac umocnil :).
Pod mohutným košatým stromom sme si urobili obednú pauzu, posilnili telo pred posledným stúpaním, urobili niekoľko profilových a titulných fotiek (:) ) a už sme boli na vrchole Panského dielu. Mali sme odtiaľ nádherný výhľad i na deň predtým ešte nezasneženú Majerovu skalu a Krížnu. Odtiaľ sme sa potom vybrali cez Španiu dolinu do Úľanky, kde sme sa po namáhavej ceste pohodlne odviezli do reštaurácie, kde nás naši drahí chlapci pozvali na neskorý obed. Čo dodať? Hory sú krásne a UPC chlapci najlepší! 🙂
Evka S.

Janka
Janka on november - 11 - 2016
kategória: Naše akcie
Značky:

2 komentáre to “Panský diel (30.10.2016)”

  1. Hans píše:

    Pánsky? Nie náhodou „Panský“? :O

  2. oM píše:

    Ďakujeme za upozornenie. Myslím, že už je to v poriadku.

Leave a Reply