img_7791

Buchlovský kámen

V posledný deň exercicií na Velehrade som si v čase poobednej prestávky a prechádzky, alebo pre mňa skôr behu, stanovil za cieľ „Buchlovský kámen“ (525m). Ako v predchádzajúce dni, tak aj terajší cieľ sa nachádza vo vrchovine Chřiby. V skutočnosti ide o dva kemene alebo presnejšie o dve obrovské skaly, teda „Malý a Veľký Buchlovský kámen“. Oba sú od seba vzdialené asi 100m. Na tom veľkom je osadených aj zopár istení, ale ako som sa dočítal využíva sa viac na bouldrovanie.
Samotné skaly vynikajú práve tým, že v celom pohorí je ich veľmi málo. Pahorky a hrebene sú zemité, krásne zalesnené a takéto ojedinelé skalky ich zaujímavo dotvárajú.

Štartovací bod bola už po tretí krát osada Chabaně (337m) odkiaľ som išiel po žltej značke cez „Dubový díl“ (442m) a „Novou louku“ (473m) raz nahor, potom zase nadol, až k Buchlovskému kameňu (525m). Nuž a ako tam, tak aj nazad, dokopy niečo cez 12km s nastúpaním a aj s naklesaním cca 300m.
Vedel som, že ma čaká relatívne dlhšia trasa vzhľadom na časový priestor, ktorý som mal, a tak som vyrazil hneď po obede. Čo sa samozrejme odrazilo na veľmi ťažkom rozbehu, lebo verte mi, s plným žalúdkom to ide trochu ťažšie 🙂 . Postupne som sa však rozbehol, nuž, užíval som si to…

oM
oM on október - 27 - 2016
kategória: Naše akcie
Značky:

Leave a Reply