IMG_6318

Folgefonn skisenter

Na tento deň hlásili pekné počasie, tak sme si naplánovali lyžovačku v stredisku Folgefonn sommarskisenter. Predpoveď vyšla a tak sme lyžovali pod gýčovo modrou oblohou. Zjazdovka bola na mnohých miestach solená, aby mali rôzne národné teamy čo najlepšie podmienky na trénovanie.

Folgefonna je vlastne pomenovanie, ktoré sa používa spoločne pre tri ľadovce, ktoré celkovo pokrývajú 207 km2.  Najväčšia nameraná hrúbka ľadu je 375m. Cesta do strediska je úzka približne na jeden a pol auta, tak ako väčšina bočných ciest v Nórsku. Cestou hore sa nás neúspešne pokúšali zastaviť kravy, ktoré sa tu voľne pasú a nerobia si nič z okolo idúcich áut. Samotná cesta je súkromná a za prejazd je potrebné zaplatiť.

Po dobrej lyžovačke nieje nič lepšie ako si ísť zaplávať do fjordu v Jondaly. Voda mala super teplotu a tak sme si zaplávali a vykvasili sa na trávu v neďalekej miestnej kamennej pláži. Po návrate na hotel nás privítal kúdol dymu idúceho z grilu, kde už Braňo pripravoval vynikajúce grilované špeciality.

 

green
green on júl - 24 - 2016
kategória: Naše akcie

Leave a Reply