IMG_4044

Ďumbier

Prvotiny novoročnej skialp sezóny nastali až tento víkend. Keďže je už polovica januára, tak pomerne dosť neskoro. Na druhej strane ovplyvnili to viaceré okolnosti ako počasie, povinnosti nejaké tie soplíky a aj kus lenivosti… Vždy sa po takomto období ťažšie rozbieha a neviem ako iní, ale ja sa v takýchto prípadoch stále viac ponáram do rôznych dilem nerozhodnosti a zamotávania sa vo vlastných predstavách, povinnostiach a chutiach, až nakoniec premeškám ten správny čas a je neskoro niekam vyraziť. V tomto prípade však dozrel čas. Povedal som si nech sa deje „čokoľvek“ a nech je akékoľvek počasie, beriem lyže a idem. Myslím, že oplatilo sa, lebo vždy keď sa vraciam z hôr, akoby som načerpal čosi zvláštne, som nejaký iný, plný elánu a chuti a vo vnútri sa pýtam seba samého, že prečo toľko obštrukcii, keď viem, čo mi to dá… 🙂

Tento víkend mal podobný pozitívny účinok, hoci počasie bolo rôzne. V sobotu vietor, hmla a zima. K tomu veľa lyžiarov na zjazdovkách Chopku. Od Kosodreviny som teda radšej išiel rovno na Konské a potom hrebeňom na Kamienku. Tam však bol obrovský pretlak ľudskej populácie, ktorá v chate hľadala útočište pred nepriaznivým počasím. Tak som zhodil pásy a išiel radšej dolu.
V nedeľu bolo nesmierne krásne, veľká viditeľnosť. Vybral som sa na Ďumbier, klasika Trangoškou cez Štefáničku. Od chaty dul pomerne silný vietor a bola obrovská zima. V podstate by som sa mal na toto počasie pozerať pozitívne, keďže všetci pod vplyvom týchto poveternostných podmienok išli iba na chatu a na vrchol sa vetrom predieralo iba pár jedincov vrátane mňa. Bolo to pekné, ale na lyžovanie terén ešte zďaleka nespĺňal podmienky najniššieho štandardu. Málo snehu a viac námrazy, veľa vankúšov a vzduchových bublín a v Trangošskej doline aj kamienky, takže kto mal rád svoje lyže, musel ísť veľmi opatrne.

Podmienky boli rôzne, nie úplne ideálne, ale vôbec mi to nevadilo, práve naopak, splnilo to svoj cieľ… 🙂

Chopok 16.1.2016

Ďumbier 17.1.2016

oM
oM on január - 20 - 2016
kategória: Naše akcie
Značky:

One Response to “Vymrznutý a spokojný… (16.-17.1.2016)”

  1. Anna píše:

    Idete v marci na nejaky vystup do nizkych tatier alebo hocikam inam. Rada by som sa pridala ak je to mozne

Leave a Reply