Partnachklamm

Partnachklamm

Vzhľadom na fyzický indisponovaných niektorých členov tímu sme na prvý deň vybrali veľmi jednoduchú túru cez krásnu roklinu Partnachklamm. Túra o dĺžke len málo cez 15 km naozaj nebola náročná, ale zato viedla krásnou prírodou v okolí Garmisch-Partenkirchenu. Trasu sme začínali a končili neďaleko  vlakovej stanice. Prvá časť trasy prechádzala lesom, až kým sme neprišli k rokline. Kedže sme išli opačným smerom, bola tu len informácia o tom, že cesta je spoplatnená, a že sa platí na jej začiatku, tam nájdeme pokladňu kde môžeme zaplatiť.

Celá roklina má približne 700 metrov a hĺbku niekde až 80 metrov. Trasa vedie jej spodnou časťou nad hladinou rieky  Partnach. Cesta vedie cez množtvo tunelov, ktoré sú umelo vyrazené v skale. Pôvodne sa využívali počas ťažby dreva pri jeho splavovaní. Roklina bola sprístupnená pre turistické a rekreačné účeli v roku 1912  a ročne ňou prejde okolo 200 000 návštevníkov.

Po náročnom 😀 dni si bolo treba poriadne oddýchnuť  a keďže bola vigília veľkého sviatku (Greenove narodeniny) išli sme navštíviť Biergarten. Človek by ani neveril, že k pokojnému spánku stačia dve pivka (jednolitrové :).

Download
green
green on júl - 8 - 2015
kategória: Naše akcie

Leave a Reply