IMG_1195

Ľubietovský hrb

Z kalendára na nás žiari 1. máj, známy tiež ako sviatok práce i lásky čas. Naša skupinka úžasných ľudí, zahŕňajúca Greena, Barborku, o. Martina, Aničku, Lucku a mňa – Andrejku, sa rozhodla stráviť tento slnečný deň v prírode.
A tak prečo si to rovno nenamieriť na geografický stred Slovenska. Tušíte kde sme to išli? Tak vám to teda prezradím: nachádza sa to blízko Banskej Bystrice v dedinke Ľubietová, ktorá bola v minulosti slobodným kráľovským mestom. K tomu stredu sme si to vyšliapali na Ľubietovský hrb (1255m).

Túra netrvala dlho, typujem, že to mohlo byť spôsobené i tým, že sme sa ráno posilnili vynikajúcou kávičkou od o. Martina, a potom plný dobrej nálady hybaj spoznávať krásy našej ľúbeznej Zeme. Ani sme sa nenazdali a už sme si aj robili selfie na vrchole. Ten výhľad stál skutočne za to. Za čo? No za to, ho vidieť 🙂 ! Na záver do vrcholovej knihy Lucka napísala pár „výnimočných“ viet.

Naspäť sme si to namierili dole vrchom. Spiatočnú cestu sme si spríjemnili zbieraním byliniek na čaj. Pobehovali sme sem a tam, človek by si pomyslel sťa včielky poletujúc si prírodou a zbierajúce si nektár. Ale bol to veru radosti plný deň. 🙂 +

Aďka
Aďka on máj - 5 - 2015
kategória: Naše akcie
Značky:

Leave a Reply