Veľký Komprd

Veľkonočný pondelok nás už pravidelne vytiahne niekam von do prírody. Tentokrát to nebolo „nič extra“. Teda čo sa týka nejakých výšok alebo dominantnej destinácie. Vzhľadom na rôzne okolnosti, ako veterné počasie vo vyšších polohách, ale aj starostlivosť o 93 ročnú mamu…, sme sa rozhodli pre okolie Banskej Bystrice, presnejšie lokalitu Suchého vrchu.

Vyrazili sme od Skubínskeho družstva na Zadné háje, potom na Kopanice. Tam sme zahli zase smerom hore na hrebeň, ktorý vedie k tajovskej kalvárii. K nej sme až nedošli, lebo cestou sa nachádza nádherná vyhliadková skala Veľký Komprd. Ponúka výhľady na tajovskú kalváriu, ale aj hrebene okolo Tajova.

Tu sme trochu vydýchli. Zdalo sa, že Barborka mala toho celkom dosť, lebo prvý oddych som jej doprial až tu, zhruba po 5km. Potom sme sa vrátili kus hrebeňom a asi po 1km sme zbehli do doliny Mútňanského potoka. Kúsok dolinou a ďalšou zvážnicou zase výbeh späť na hrebeň. Potom už iba cez Hossanovú ku krížu a dopriali sme si ďalšiu pauzu. Po ceste, ktorá vedie do Tajova okolo Tajovskej kopy sme zbehli na žltú turistickú značku. Chvíľku po nej a zase  sme odbočili pod starú zjazdovku na smrčky. Starou zjazdovkou hore a cez Macochu k autu.

Prebehli sme asi 14,5km a nastúpali okolo 720m. Bolo to také krásne zo pár krát hore a zo pár krát dole. Celkom pohoda, počasie vydržalo, dokonca aj smrčky potešili… Len Barborka sa sťažovala, že oddychu vraj málo bolo… „Nuž áno“, myslel som si potmehútsky, „veď som to aj chcel – trochu ju popreháňať…“ 🙂

oM
oM on apríl - 2 - 2024
kategória: Naše akcie
Značky:

Leave a Reply