Na Konskom

Tohtoročné počasie na horách nám veľmi nepraje. Spravidla silný vietor, potom odmäk a dážď,  následne mráz a sem-tam aj nejaký ten sneh… A keď je celkom pekne, tak sa zase nedá vyjsť niekam kvôli iným povinnostiam. V každom prípade som využil hneď najbližšiu príležitosť, ktorá sa mi naskytla, ako počasím, tak aj časovým priestorom a týždeň po Ďumbierskom dobrodružstve som vyrazil na Chopok. Z Bystrice som štartoval skoro ráno, ešte za tmy a 7:30 už som šliapal zo Srdiečka na Kosodrevinu, a potom rovno na Konské.

Bolo pekne, vychádzajúce slniečko celkom hrialo. Dokonca aj svahy boli celkom pokojné a vyľudnené, keďže lanovky sa rozbehli, až keď som prichádzal na Konské. Jediným nedostatkom bol ľad, a tak voľným terénom ďalej od zjazdovky sa veľmi nedalo ísť. Respektíve by to bol zbytočný risk a iba by som sa tam vytrápil.

Kamienka ma privítala svojou tradične príjemnou atmosférou. Bol priestor na rannú kávu, veď to bol cieľ a užívanie si výhľadov počas krátkeho posedenia. Nasledoval zjazd dolu a s dobrým pocitom pri srdci návrat do Bystrice. 🙂

oM
oM on január - 30 - 2024
kategória: Naše akcie
Značky:

Leave a Reply