Trubačová veža

S blížiacim sa začiatkom semestra, sme sa rozhodli, že sa vyberieme aspoň niektorí na Via ferratu Skalka. V UPeCečku sa nás spolu s otcom Martinom zišlo sedem. Nabudení elánom a plní chuti sme sadli do áut a presunuli sa na parkovisku na Skalke. Otec Martin nás všetkých vystrojil ferratovými setmi, na hlavy sme si nasadili prilby a hor sa za dobrodružstvom. Kráčajúc ku ferrate, trošku zakecaný, sme skoro na ferratu ani nepotrafili, no ešteže otec Martin strážil, kadiaľ ísť, respektíve neísť 😊

Dostávame posledné inštrukcie od otčeho a sami sa púšťame do lezenia, nezabúdame na správne istenie a bezpečnosť. Prechádzame jednotlivými trasami, užívame si krásne počasie a adrenalín, ktorý pri jednotlivých úsekoch stúpa. Zdolávame Zostupovku, ktorá je takou zahrievacou časťou pred  Trubačovou vežou. Tá niektorých potrápila trošku viac iných menej. Pri kríži dávame spoločnú fotku a berieme sa ďalej liezť. Tentokrát o5 prechádzame Zostupovkou a vyberáme sa na ferratovú cestu Komín. Tá je ešte o čosi viac náročnejšia, avšak všetci ju úspešne zvládame. Asi najnáročnejšie bolo dostať sa hore úsek, podľa ktorého sa aj trasa volá – tzv. komínom.

Spokojní, vďační, síce riadne špinaví sa pomaly poberáme k autám a mieri naspäť do Bystrice, dúfajúc, že ešte niekedy podnikneme takéto popoludnie plné zábavy medzi skalami.

Report: Anka 😉

Anka
Anka on september - 14 - 2023
kategória: Naše akcie
Značky:

Leave a Reply