Lago Ajal

Uprostred prírodného raja v Dolomitoch di Sesto, teda v okolí Cortina d’Ampezzo sa nachádza klenot, ktorý svojou malebnosťou očarí každého milovníka prírody. Jazero Lago d’Ajal sa nachádza vo výške 1405m a na jeho brehu je možné nájsť chatu – rifugio rovnakého mena ako jazero. Chata a aj okolie jazera prešli v rokoch 2019-2021 radikálnou rekonštrukciou. Po nej je možné napríklad prejsť novovybudovaným chodníkom okolo jazera. Ako zaujímavosť som sa dočítal, že chatár na Rifugio d’Ajal je nadšenec curlingu a z tohto dôvodu v zimnom období pravidelne vybuduje na zamrznutom jazere curlingovú dráhu, aby tak tento šport sprístupnil aj svojim zákazníkom.

Predpoveď bola na tento deň ešte negatívnejšia ako deň predtým, a tak sme si povedali, že zotrváme na starých známych chodníčkoch v štýle trail run a uvidíme čo nám počasie dovolí. Prešli sme opäť okolo Lago de Pianozes a ďalej pokračovali chodníkom č. 230 až k Lago d’Ajal. Prešli sme novovybudovaným chodníkom okolo jazera Ajal, urobili zopár fotiek a pobrali sa nazad. Keďže však počasie vyzeralo stabilne, predĺžili sme si trasu chodníkom okolo súkromného zrubu Cajura Granda, ktorý prepája chodník č. 230 s chodníkom č. 231, ktorým sme išli o deň skôr na Lago Federa. Nakoniec sme mokrí iba od potu urobili okruh asi 8,5km dlhý s prevýšením asi 380m.

Poobede nás nohy viedli zase do Cortiny na nákupy. Anička, ako správna fanynka Kilian Jornet Burgada, si urobila radosť a investovala do bežeckých topánok značky NNORMAL, nad ktorou drží Kilian patronát. Tak nech jej to dobre behá 🙂

oM
oM on júl - 26 - 2023
kategória: Naše akcie
Značky:

Leave a Reply