Krížna

Začína byť z toho tradícia, že sa lúčime so snehom na Krížnej. Rovnako ako minulý rok, sme si objednali ubytko v horskom hoteli Kráľova studňa. Tom nás bezpečne k nemu vyviezol, aj keď to bola dobrodružná cesta. Otčemu sa vyliala nafta z bandasky a teda pachové stopy boli dosť výrazné. Zaparkovali sme, vetrali. Lyže sme nahodili na batohy a išli sme si nájsť miestečko na lyžovanie.

Takto v poobedných hodinách sme sa rozhodli pre „zjazdovku“ z minulého roka. Obuli sme sa na snehovom poli, bežecké topánky schovali pod strom a vychutnali si zjazd do dolinky. Keďže to bolo super, vystúpali sme nahor a pustili sa ešte raz. Totálna pohodička, pokoj. Pospomínali sme. Pod stromom našli topánky, prezuli sme sa, lyže na batohy a pobrali sa na dobrú večeru.
Na druhý deň sme zopakovali postup, tento raz sme došli s lyžami na chrbtoch až na Krížnu. Hľadajúc vhodný terén na všetky strany. Nakoniec sme sa pustili z Krížnej smerom k prameňu Gaderského potoka – do Dedošovej. Totálna pamparáda. Nádhera. Výborný terén, aj sklon. Užili sme si to natoľko, že sme vyšli nahor a pustili sa ešte raz. A keby nebolo treba ísť do civilizácie, pustili by sme sa ešte raz 🙂 Po druhom zjazde sme sa už nevrátili späť, ale pretraverzovali sme to na miesto, kde sme sa lyžovali včera. A rovnako sme obuli na nohy topánky, lyže na batohy a túto parádnu rozlúčku zakončili prechádzkou k autu pri hoteli. Bolo to naozaj super. A ani tá nafta v aute už toľko nesmrdela.

barborka
barborka on apríl - 23 - 2023
kategória: Naše akcie
Značky:

Leave a Reply