Na Patrii

Podaril sa jeden malý zázrak, dostala som narodeninový darček, napriek všetkým okolnostiam sme vyrazili v piatok do Popradu. Prichýlila nás Aničkina mamina a po skorom budíčku o 4:30 sme sa pozviechali a vyrazili na Štrbské Pleso. S ľahkosťou sme zaparkovali, obuli lyžiarky, nahodili pásy, zobrali lyže do rúk a pobrali sa k chodníku vedúcemu na Popradské pleso. 

Na jeho začiatku sme obuli lyže, stihla som okuknúť tabule a prečítať si o Trigane 1481m, (ktorý miestni vraj poznajú pod názvom Drigant) ktorého názov je údajne preto, lebo z vtáčieho pohľadu má tvar trojuholníka. Pokračovali sme po červenej značke sami. V tichu prírody, modro-modrá obloha, slnko. Na Trigane sme odbočili šikmo vľavo. Zastavili sme sa na raňajky a iné potreby 🙂 . Stále celkom sami. Pozerajúc na mostíky, okolie, stúpajúc lesom, okolo límb sme usúdili, že s haršajzňami to bude predsa len istejšie. Šmýkalo sa celkom dosť a načo sa trápiť. Po dlhom čase sme zaznamenali dvoch ľudí za nami a jedného kamzíka pred nami. V pohodovom tempe, pokojnej atmosfére, tichu a s nádhernými výhľadmi sme mali možnosť vychutnať si vrchol úplne úplne osamote. 360 stupňov výhľadom a spomienok 🙂 S vďakou v srdci.

Vzhľadom na zľadovatený terén sme usúdili, že bude najlepšie vrátiť sa tou istou cestou späť a teda nezavítať do žiadneho žľabu. Lyžovačka nadol bola spočiatku tvrdšia, potom už výrazne mäkšia, ale hlavne sme začali stretávať výstupové davy. Bola to paráda, za ktorú ďakujem!

barborka
barborka on marec - 20 - 2023
kategória: Naše akcie
Značky:

Leave a Reply