Karakol

Karakol

Po pár dňoch sme opäť v horách. V nedeľu sme zavítali do farnosti  o. Martina. Najskôr do Ivanovky (Иьаноькы), potom  Balykči (Балыкчы) a nakoniec sme sa dlho, cca 500km, presúvali popri jazere Issyk Kul (Иссык Кулъ) k mestu Karakol (Каракол). Podotýkam, že jeho farnosť je isto väčšia, ako naša diecéza 🙂 . 

Na druhý deň išiel o. Martin v Karakole na stretnutie predstaviteľov rôznych náboženských spoločenstiev (samozrejme najviac sú v Kirgizsku zastúpení moslimovia, ale sú tu aj pravoslavní, katolíci, rôzne protestantské denominácie, atď…)

My sme sa nechali taxíkom vyviezť do Ski resort Karakol. Bolo cítiť, že oblasť Karakolu patrí k tým najatraktívneším v Kirgizsku, aj keď… 🙂 Andrej si opäť požičal lyže. Musím podotknúť, že ani v jednej požičovni, ktorú sme navštívili nemali k dispozícii lyže na skialp. Netvrdím, že ich niekde nebudú mať, ale pokiaľ sa chcete venovať v Kirgizsku tomuto športu, tak si lyže a aj všetok skialp výstroj radšej prineste.

Andrej brázdil miestnymi zjazdovkami a my s Dominikom sme sa vybrali na pásoch hore. Prvou métou nám bola najvysšie položená stanica lanovky, ktorá sa nachádza vo výške 3040m. Celkovo na zjazdovkách bolo málo ľudí. Na spodu sa nám zdravili všetci učitelia lyžovania a to už sa u nás teda naozaj málo vidí 🙂 . Asi aj vzhľadom na počet ľudí púštali lanovku, ktorá išla úplne nahor až o 12:00, a tak sme boli v tomto vyššom sektore iba my dvaja. Na vrchole sme sa pofotili, dali nejaký čajík a poživeň, dokonca sme sa stretli aj s Andrejom (medzitým pustili aj túto lanovku). Potom sme sa vydali ďalej na miesto, kde podľa všetkého vyvážajú lyžiarov na snežných skútroch. Na mape je označená výška 3450m. Trochu sme sa spustili, opäť nahodili pásy a šľapali v celkom slušnej horúčave ďalej. Asi po 1,5 hodine sme dosiahli náš top. Opäť fotenie a potom lyžovanie. Zvolili sme si hneď prvý žľab. Snehu v ňom bolo neúrekom, hádam aj po pupok, 🙂 ale lyžovalo sa v ňom pomerne ťažko. Nakoniec sme opäť plní zážitkov prišli na parkovisko. Bolo to krásne, no boli sme celkom slušne unavení. 

PS.: Geografické popisy snáď doplním neskôr. Teraz už idem radšej spať, lebo zajtra opäť vyrážame do hôr. 

Profil trasy

oM
oM on marec - 6 - 2023
kategória: Naše akcie
Značky:

Leave a Reply