IMG_5537

Baranec

Anička ešte večer v deň túry na moje naliehanie začala písať tento článok. Avšak únava, prítomnosť Greenovcov a azda aj vzdor voči môjmu naliehaniu zapríčinili to, že napísala iba dole uvedené body, a potom to vzdala. Kedže čas od výstupu na Baranec už výrazne pokročil, rozhodol som sa uvedené body využiť a článok dokončiť. 🙂

1. Bolo pekne

Musím uznať že v tomto bode sa zhodneme. Skutočne bol nádherný deň. Z Banskej Bystrice sme vyrazili relatívne skoro. Plánovali sme o 6,00, ale naša Anička ráno mala čas, najskôr kávička a pohodlíčko, a potom zrazu keď už nastane čas odchodu, ešte treba ísť na wecko a zbaliť  veci do batohu. Tak sme vyrazili o čosi neskôr.

2. Vyšli sme

Neviem, čo týmto bodom Anička mienila, ale áno, vyšli sme. V Žiarskej doline sme boli okolo 8,00. Bola zima, ale už od skorého rána veľmi krásne a jasno. Tí, ktorí ste vystupovali zo Žiarskej doliny na Baranec viete, že už od dola chodník začne výrazne stúpať a trasa je pomerne dlhá. Myslím, že asi k tomuto faktu mierila Anička pomenovaním popisovaného bodu.

3. Okrem nás sa dostavil aj autobus Prievidžanov a traja paraglajdisti

Počas výstupu nás sprevádzali vyššie uvedené kategórie turistov. Cestou hore som si hovoril: „Ako fajn, že nemusím vláčiť so sebou také batožisko, aké mali paraglajdisti, ale cestou nadol som im ten batoh ticho závidel.
Autobus Prievidžanov, alebo presnejšie turistického klubu OTLAK Nitrianské Rudno, bol príjemný doplnok túry. Veď kto by sa nepotešil rodákom :). Negatívom bola akurát väčšia hustota obyvateľstva na vrchole. Vzhľadom na pekné počasie však bolo aj tak v Západných Tatrách turistov neúrekom.

4. Prevýšenie ako na Gran Paradiso

Sám som sa čudoval aké slušné prevýšenie sme robili. Ústie Žiarskej doliny okolo 800 mnm a Branec 2184 mnm, teda prevýšenie bolo okolo 1384 m. Fakt slušné…

5. Desná drina

Iba pre 50% výstupového tímu 🙂

6. Otec sa nudil

Ani nie 😉
Veď som sa kochal na nádhernej prírode a fotil som si krajinku. Ibaže som mal pôvodne v pláne podať väčší výkon a prejsť o trošku viac.

7. Na viac hriechov sa už nepamätám

Odpúšťam 🙂

Alebo presnejšie skutočne ďakujem za krásny výlet…

 

oM
oM on október - 7 - 2013
kategória: Naše akcie
Značky:

4 komentáre to “Baranec 2184 m (5.10.2013)”

  1. martinkoo píše:

    Krasne to tam vyzera 🙂

  2. oM píše:

    Len škoda, že si nemohol ísť s nami 😉

  3. Anička píše:

    Krásne si to napísal, sama by som to lepšie nevyjadrila 🙂

  4. Maruška píše:

    Krása, parádička… veru, veru prevýšenie fajne..toto bol náš slovenský tréning s Andrejkom pred Gran Paradiso..ale ani jeden z vrcholov sme nepokorili…ten slovenský nám 20min pod vrcholom prekazila silná búrka a ten alpský „smola“…ale výlety to bolo oba super..;)

Leave a Reply