Rozsutec a Stoh

Sviatkom Všetkých svätých, ktorý je zároveň aj štátnym sviatkom, nám umožnil „predĺžiť“ si víkend. V pondelok pred týmto sviatkom sme naplánovali turistiku v Malej Fatre. Vzhľadom na skutočnosť, že Anička sa zotavovala po Covide a pľúca jej vládali menej ako obvykle 🙂 , sme sa rozhodli nakombinovať výkonnostné trasy. Rekonvalescenti mali možnosť využiť lanovku do Snilovského sedla, hrebeňom prejsť cez Chleb a pokračovať ďalej, kým nestretnú tím výkonnostne „zdatnejších“. Ten mal naplánované vybehnúť popri Chate na Grúni na Poludňový Grúň a pokračovať hrebeňom cez Chleb až do Snilovského sedla. Potom modrou cez Chrapáky do Sedla za Kraviarskym a odtiaľ dolu do Vrátnej k parkovisku Stará dolina.

„Skoro“ ráno sme vyrazili z Banskej Bystrice. V Ružomberku sme vyzdvihli Dášku, ktorá sa rozhodla dohliadať na rekonvalescenta 🙂 . Vo Vrátnej sme zaparkovali v Starej doline, teda nie ďaleko od dolnej stanice lanovky. S Barborkou sme vyrazili nenáročným chodníkom po žltej k Chate na Grúni. Samozrejme ďalej na Poludňový grúň sa terén zostril a celkom slušne z nás tieklo. Zhruba na konci vleku sme stretli Michala, Aničkinho brata, ktorý s partiou zostupoval po dvojdňovej turistike do Vrátnej. Podotýkam, že bol podobne ako ja „požehnaný medzi ženami“ 🙂 Trochu sme podebatili, chytili ďalší dych a pokračovali vo výstupe na Poludňový grúň. Ďalej pokračuje pohodový terén. Nenáročné stúpania a krásne výhľady. S rekonvalescentmi sme sa stretli na južnom vrchole Stien. Fotka, debata, nejaká tá tyčinka a rozdelili sme sa. Zatiaľ čo my sme pokračovali cez Chleb a Snilovské sedlo na Chrapáky, Anička s Dáškou cez Chatu pod Chlebom k lanovke do Snilovského sedla.

Musím podotknúť, že traverz po modrej na Chrapáky ma uchvátil. Jednak boli z neho krásne výhľady a okrem toho bol oproti hlavnému hrebeňu nesmierne pokojný a takmer bez ľudí. 🙂

Časový manažment fungoval, keďže takmer súbežne sme sa stretli pri aute v Starej doline. Dášku sme cestou v Kraľovanoch naložili na vlak a pobrali sa cez Donovaly domov.

Profil trasy:

oM
oM on november - 1 - 2022
kategória: Naše akcie
Značky:,

Leave a Reply