Na Ostrej s Tlstou

Napriek faktom, že som otčeho nezavolala na beh či hľadanie lyže, on si udržal nadhľad a predsa len mi zavolal, že sa chystá niekam si zabehnúť: „ak chceš, môžeš bežať za mnou“ 🙂 Takto sa začalo sobotné ráno. Pozerajúc von z okna do totálnej badínskej hmly sa mi veľmi nechcelo. No pobalila som si veci a išla do BB. Auto sme  zaparkovali v Blatnici. Počasie sa umúdrilo, hmla sa rozplývala. Vyrazili sme Blatnickou dolinou, popri potoku. Ja som musela nutne odbočiť a ísť si pozrieť potôčik z blízka. Otče ma počkal v ústí Juriášovej doliny (657m). Opustili sme šumenie vody, ticho naokolo, občas šumenie lístia pod nohami. Minuli sme Sedlo Misa (1132m).  Bežiac na Zadnú Ostrú (1254m) sme stále stretali minimum ľudí. Od Zadnej Ostrej sme slnkom zaliatym hrebeňom pokračovali na Ostrú (1247m). Niekoľko fotiek, malé posilnenie a vydali sme sa na cestu späť – Zadná Ostrá. Hrebeň bol naozaj krásny, množstvo rozkvitnutých horcov. V hlave mi začala znieť pieseň Zem sa chveje, vrchy kričia – Len o Tebe. Len Tebe, a nie nám patrí sláva… (Ja som si vrchy zamenila za horce kričia 🙂 ) Okrem nich sme videli i niekoľko poniklecov.

Od Zadnej Ostrej na Tlstú to bolá úplná krása. Bežala som ďaleko za ocom, miestami som ho zahliadla. Bágľov kopec (1280m), Lúbená (1414m), potom ma počkal a spoločne sme dobehli na Tlstú (1373m). Vďaka prítomnej skupinke mi bolo dopriate viacej oddychu 🙂 Otčeho zahrnuli otázkami (už na pohľad vedeli, že on pozná správne odpovede) ktorý kopec sa ako volá. Prešli si Malú Fatru, Veľkú Fatru a došli ku Kremnickým vrchom 🙂 Ja mám, pre istotu, zas mínus, lebo som neidentifikovala Borišov 🙂 

Dolu sme sa vybrali po modrej značke. Ako i na ostatných chodníkoch z dnešného dňa, i na tomto bolo množstvo spadnutých stromov, tak sme na malú chvíľu stratili správny smer. Terén bol, po dažďoch, klzký. Mne to išlo pomalšie. Otče ma počkal, ako pán (pozri foto), pri jaskyni Mažarná (830m). Bežiac nadol sme opäť temer nikoho nestretli (oca som nevidela), tak som myslela na to, čo asi robia medvede 🙂 . Otče ma počkal v ústí Vápennej doliny (527m) a spoločne sme zbehli po asfaltke k autu. Bolo to naozaj krásne!!

Štatistika:
Dĺžka – približne 17km
Stúpanie/Klesanie – cca 1160m
Čas –  4:28h

Profil trasy: 

barborka
barborka on máj - 12 - 2019
kategória: Naše akcie
Značky:

Leave a Reply