Krížna

Všetko začal Vladkov telefonát, v ktorom mi ponúkol pomoc pri hľadaní stratenej seven summitky, že vo štvrtok by sa mu dalo cez deň vybehnúť na Krížnu. S vďakou som ponuku prijal, i keď po predchádzajúcom masívnom snežení bol úspech výpravy otázny.
Po rannom vybavení pracovných povinností okolo desiatej drieme do obľúbenej destinácie. Parking na Tureckej vôbec nenasvedčuje, že je pracovný deň podobných šťastlivcov ako my bolo nemálo.
Rýchlo sa  presúvame po zjazdovke popod malú pomu na traverz a zvážnicu. Na začiatku zvážnice preverujem stopy až pod trasu bývalej sedačky, kade dnes zlyžovalo zopár makačov. Po návrate na traverz pokračujeme na zjazdovku k veľkej pome a doľava smerom pod Líšku. S Vladkom sa delíme a poctivo prečesávame pláne jastriac zrakom po lyži. Počasie nie je úplne ideálne, ale my ako skúsení horali odolávame aj čiastočnej nepriazni.
Vystúpili sme po zlom veľkej pomy k predpokladanému inkriminovanému miestu, odkiaľ si to summitka namierila do neznáma. Cestou dole sledujeme okraj lesa ale bezvýsledne. Končíme dole v Tureckej, ešte aj Mako má zatvorené. Vladkovi patrí veľká vďaka, že sa takto pre mňa obetoval.

Horám zdar Ivan

Štatistika:
Celé nám to trvalo – 2:36“21
vzdialenosť – 6,88km
max. výška – 1313m
min. výška – 547m
nastúpaných – 767m

 

            

Ivan
Ivan on február - 16 - 2019
kategória: Naše akcie
Značky:

Leave a Reply