Malý Zvolen

Na predposledný deň vianočného obdobia sme mali naplánované svätenie príbytkov všetkým, ktorých spájajú aktivity nášho turistického klubu HORY UPC. Už tradične tento deň začíname s výletom do prírody. Po rannej sv. omši a raňajkách sme sa poschádzali v UPC, posilnili sa kávičkou a vyrazili na Donovaly. Pred Zorničkou sa k nám pridal aj Green, ktorý na tento čas opustil skautskú akciu. Čakala nás skialpová trasa „C“, cez Patočiny, úbočím Novej hole Žarnovkou až na Zvolenskú hoľu, a potom cez Rovne na Zvolen.

Tentokrát nešlo o nejaké extrémne rýchle výkony, ale o spoločenstvo a zážitky v prírode spolu s blízkymi ľuďmi. Celý výlet dopĺňal podmaz priateľských rozhovorov, družného zdieľania, sem tam aj vtipu či utiahnutia si z niekoho… Vzhľadom na to, že niektorí s týmto športom len začínajú, tak sme výstup prepájali aj s inštruktážou či nácvikom… (dúfam, že toho nebolo príliš moc 🙂 ). Hoci sme sa postupne ponárali do nízkej oblačnosti, počasie bolo príjemné a krásna zasnežená príroda priam rozprávkovo znásobovala celú atmosféru. Zo Zvolena sme ešte zlyžovali trasou „A“ na Vŕšok, nahodili pásy a vyšli späť. Potom sme sa presunuli na Novú hoľu a nasledoval ďalší zjazd, vzhľadom na množstvo lyžiarov o niečo rizikovejší, k Penziónu Zornička.

Poobede okolo 16,00 sme s Ičom začali koledu. Ako sme svätili, tak sme postupne aj priberali ľudí. Nakoniec sme už tradične skončili v Malachove, kde sme sa stretli aj so všetkými ostatnými, niečo spapkali, niečo vypili, veľa podebatili, a prežili spoločný večer.

Ďakujem všetkým za priateľstvo a blízkosť 🙂 

oM
oM on január - 13 - 2019
kategória: Naše akcie
Značky:

Leave a Reply