Klenovský Vepor

Aj tento rok sme sa v rámci silvestrovskej chaty podujali priamo na Silvestra zdolať Klenovský Vepor. Približne polovica posádky usúdila, že je nielen ochotná, ale aj schopná zdolať stanovenú métu. Večer predtým totiž chuť vystúpiť na silvestrovský Vepor prejavila výrazná väčšina, avšak po absolvovaní „zábehového“ predsilvestrovského večera, teda iba čo sa týka bdenia, sa počet turistov výrazne zmenšil 🙂 .

V každom prípade bol výstup veľmi pekný a tohto roku aj pohodový. Snehu nebolo nejako extrémne veľa, takže sme sa vôbec neprebárali a postupovali pomerne rýchlo. Na vrchole nás, ako už avizoval istý zostupujúci pán, čakalo otvorené šampanské. Po krátkom obhliadnutí vrchola a jeho okolia z výhliadky, sme založili ohník. Predsa len zima sa začala prejavovať. Zjedli sme tradičný silvestrovský vrcholový proviant. Slaninka, klobáska, cibuľka a chlebík každému chutili, až som sa čudoval, ako výrazne tento výstup zmenil u niektorých návyky „zdravého stravovania“ 😉 . 

Medzitým poprichádzali turisti z Dobroče a okolia, a potom sme svätou omšou spoločne poďakovali za uplynulý rok. Po sv. omši každý ponúkal dobroty, ktoré priniesol. Dobroty údeného, ale aj destilovaného pôvodu. Trochu sme podebatili, rozlúčili sa, že ak nám to bude dopriate, stretneme sa o rok a vyrazili späť na Sedmák. Na chate nás už čakal vynikajúci punč a samozrejme nálada plná očakávania prelomu rokov.

oM
oM on január - 2 - 2019
kategória: Naše akcie
Značky:

Leave a Reply