Za Kozím chrbtom

Za Kozím chrbtom

V Trenčíne prebieha tá hudobná Pohoda, my sme mali na Donovaloch tú ťažkú pohodu po výbornej večeri, pri ohni v krbe (aj v lete môže byť taká zima, že sa oplatí prikúriť)a pohári vínka so sladkým dezertom 🙂 Po výdatnom spánku sme sa vydali na bikoch po cyklochodníkoch do Banskej Bystrice. Spustili sme sa po hlavnej ceste ku Korytnici, obzreli si toto slávou zašlé miesto, napili sa fajnej vodičky a pokračovali sme cez sedlo pod Babou (949 mnm) do Hiadeľského sedla (1099 mnm). Málo turistov, veľa čučoriedok (ktoré v premenenom stave pôjdu na výlet do Álp), pramene a prekrásne výhľady! Prešli sme popod Kozí chrbát, na kvetinovom hrebeňovom chodníku sme stretli kravičky (aj býky a tak si spomenuli na Annu), minuli Kečku (1225 mnm), vďaka strmému a kamenistému terénnu sme potlačili bicykle aj dolu kopcom (turistov pribúda), pokračovali sme na Žiare (1044 mnm), Šachtičku (960 mnm, malé občertvenie), Španiu Dolinu (krátka zastávka v DCM Maják) cez Úľanku a Jakub (zase sme si spomenuli na Annu) do BB. Vďaka otčeho otcovskej trpezlivosti som potrafila i ja a v zdraví sa, po krásnom dni a cca 45km v sedle bicykla, vrátila domov 🙂 Výhľady boli všade naozaj prekrásne, ale tá majestátnosť Krížnej to dnes vyhrala :).

barborka
barborka on júl - 15 - 2013
kategória: Naše akcie

3 komentáre to “Donovaly-Korytnica-Hiadeľské sedlo-Šachtička-Š.Dolina-BB (13.07.2013)”

  1. ivan píše:

    Pekne krasny trip ale sa Vam dobre jazdi ked otceho zasobujem kvalitnymi cyklomapami a staremu ujkovi stale zostava Laskomer a luky pod Suchym vrchom

  2. barborka píše:

    Mapa pomohla (a dúfam, že sa ňou ešte inšpirujeme), trip prekrásny, ja som sa tam úplne zamilovala do tej prírody. No a že starý ujko, však ty by si to dvakrát obišiel, kým ja raz.

  3. Anička píše:

    Rada by som verejne vyjadrila vdaku Bajke a oM, že na mňa toľko myslia. Dojalo ma to 😀

Leave a Reply