20180225_175846

Balenie Isadore

Cyklistické nohavice Isadore ThermoRoubaix Tights už po prvom riadnom oblečení sedia na tele, po pár sto metroch jazdy príjemný pocit aj v sedle. Pri „rýchlej“ jazde po rovine som mal miestami pocit, že je to pre ne teplotný strop, ale s odstupom času som si vlastne uvedomil, že som nemal nikdy nepríjemný pocit chladu, jediné čo som miestami cítil boli boky v oblasti za bedrovým kĺbom, ale to je len subjektívny pohľad. Pri zvýšenej záťaži v stúpaní z Rakytovca do Badína som nemal pocit, že by som sa začal prehrievať, trošku som cítil chlad na slabinách len potom, ako som po

20180204_122318

Most cez R1 v Badíne

výstupe do Badína zastal počas zjazdu na moste cez R1 a fotil som, aby som mal aspoň malú pamiatku.

Návrat z Vlkanovej do Iliaša som volil po súbežnej ceste s R1 a tam v miernom bočnom vetre bolo všetko v poriadku okrem niektorých šoférom čo mi pri predbiehaní dobre že neodreli lakte. Z Iliaša šotolinou popri Hrone kde som po chvíli zo snehovo, ľadovej, mlokovej cesty zišiel na trávnatý pás popri Hrone, trošku namáhavejšie jazdenie oproti predtým hladkým asfaltom.

Pri teplárni na hlavnú cestu mostom ponad R1, potom asfalty a kúsky trávnatých úsekov z Radvane popri Kauflande a Tajovke k challenge výjazdu Závozom, kde som sa ako zástavka zmietaná vetrom snažil pokoriť svoje predošlé časy a cez Bagarku domov.

Najlepšie sú tie veci, o ktorých pri športe nevieš, také sú aj testované nohavice, hoci som vedome skúmal ako sa v nich cítim nezaznamenal som nič, čo by ma nejakým spôsobom limitovalo vo výkone okrem mojej kondície či techniky jazdy.

Na záver by som použil citát z obľúbeného Vela „vrele doporučuji“, a môžem sa Vám len poďakovať za ďalší zo športových super darov od Vás.

Horám zdar Ivan

 

IMG-20180204-WA0002

výbava

Technické údaje k testovacej trase
Čas: 1:10“26
vzdialenosť: 24,13km
priemerná rýchlosť: 20,6km/h
maximálna rýchlosť: 44,70km
nastúpaných: 216m
povrch: vzhľadom k poveternostným podmienkam 95% asfalt a spevnené cesty
teplota: 3°C
počasie: polojasno mierny bočná vietor po ceste z Vlkanovej do Banskej Bystrice

Výbava
prilba: Scott ARX MTB PLUS ako vždy bez chyby
kukla: Giro odviedla super prácu maximálny tepelný komfort bez prehnaného potenia, pri danej teplote stačila aj pod bradu
spodné tričko: merino APANI X BIONIC v spolupráci so zatepleným vrchným rolákom a tenkou vestou super, miestami mierny chlad na rukách v oblasti lakťov
rukavice: Bjørn Dæhlie ruky na prekvapenie komfort
ponožky: podkolienky a neoprénové ponožky

 

 

 

Ivan
Ivan on február - 5 - 2018
kategória: Návody a testy

One Response to “Test day Isadore ThermoRoubaix Tights (4.2.2018)”

  1. ivan píše:

    Ešte pár viet o výrobcovi testovaných nohavíc – na oficiálnej stránke sa píše:
    Isadore Apparel bolo od samého začiatku postavené na dlhoročných skúsenostiach z profi pelotónu bratov Velitsovcov. Tieto skúsenosti boli použité v každom aspekte pri tvorbe kolekcie Isadore Apparel. Využitie týchto skúsenosti v kombinácii s čistým dizajnom vytvára oblečenie pre aktívny cyklistický životný štýl.
    Nezáleží či ste pretekár alebo víkendový jazdec, pocítite dôraz na detail v každom produkte vďaka mnohým hodinám a kilometrov strávených v profi pelotóne.

Leave a Reply