IMG_2382

Chata M.R.Štefánika

Po predchádzajúcom článku (…prečo bratská a nie sesterská láska) dostal o.Martin dočasný zákaz písania článkov! Toľko zavádzajúcich informácii na tak malom priestore.  Tak píšem ja 🙂 O.Martin ma vytiahol z pracovných povinností (a hlavne zo stresu zo Silvestra na Zorničke) vyvetrať si trochu hlavu na lyže. Plán bol jasný. On si vyzdvihne zbrusu nové lyže, zbalíme veci (hlavne čelovky) a ideme na Štefáničku a možno kúsok ďalej, prespíme a skoro ráno dolu.

Viktórii sme našli miesto na Trangoške zvažujúc možné trajektórie pádov stromov, keďže predpoveď počasia ukazovala silný vietor. Po opustení vozidla som dostala možnosť podržať tie nové krásne lyže vlastnými holými rukami 🙂 a potom to prišlo. Pásy v mojom batohu neboli až tak moje ako skôr Greenove. o.Martin ich nejako namontoval na moje lyže, zatiaľ čo som si predstavovala ako pôjdem hore s lyžami na chrbte (naposledy som chcela ísť na Novú hoľu a na Donovaloch som zistila, že mám všetko okrem lyžiarok).

Vydali sme sa na cestu s čelovkami. Snežilo. Asi tak v lavíništi som zistila, že som si zabudla dať dolu okuliare z očí. A asi tak pri jaskyni otca prestalo baviť šuchtať sa so mnou 🙂 Ostala som sama, ticho, sneh. Neskôr hmla. Opätovne sme sa stretli v sedle, otcovi skapala čelovka, takže cieľ bol jasný. Na Štefáničku som dorazila s osobným rekordom, cestou som ani raz nezastavila 🙂

Štefánička – pohodička, málo ľudí, jedlo, mizerný signál. No paráda.

Po rýchlych raňajkách sme vystrčili nosy do poriadne veterného rána s množstvom nového snehu. Prejsť nad chatu mi robilo naozaj problém. Boj s vetrom, nedalo sa nadýchnuť. Ďalši boj (ktorý otcove nové lyže nepoznajú) bol dostať sa do sedla. Tak mi  namrzli lyže, že som pozerala, či mám naozaj dolu pásy. Po príchode! pod sedlo mi oM trochu očistil lyže a už to bola len samá parádička. Vietor tak nefučal, občas síce vločky nepríjemne zavadzali :-), ale lyžovačka nadol proste PAMPARÁDA. Sami. Liberta pura 🙂 Ako by povedala Alžbetka z Perinbaby – priala by som si, aby táto chvíľa trvala večne 🙂 Pre mňa aspoň do 2.1.2018 🙂 Ale odišla, aby mohla prísť ešte krajšia. Ďakujem!!!

barborka
barborka on december - 29 - 2017
kategória: Naše akcie
Značky:

Leave a Reply